vízum do Vietnamu
Vyřizoval někdo nedávno evizum do Vietnamu? Jak dlouho to trvá?
Požádal jsem minulý týden, odlet mám v sobotu (přílet do VN neděli) a pořád nic. Zřejmě jsem měl žádat dříve, ale zrovna jsem cestoval Amerikou a 3 dny co píšou, by neměl být problém.
Jak nouzovou variantu uvažují, že bych si koupil hned letenku z Ha Noi do Phu Quoc, kde vízum není potřeba a tam bych to vyčekal. Nebo do Thajska apod. Má někdo zkušenosti s tranzitem tam?
Vízum na ofiko stránkách trvalo 4-5 pracovních dní. Pozor upozornění do mailu nepřijde, musíš koukat na stránky.
Zkušenost stará necely dva týdny
Na ofiko webu přijde e-mail s upozorněním, že vízum jde stáhnout. 3x zkušenost, poslední 2 týdny zpět. Přijde i email, pokud chtějí něco doplnit atd. Naposledy třeba žena fotku, můj noční výtvor neprošel:-)Tedy v tomto support na jedničku. Ale je spousta fake webů, kde vízum taky přijde, sice dráž, ale jaký tam je support netuším.
Jestli si dobře pamatuju, tak jsem na FB ve skupině Do Vietnamu bez cestovky viděl příspěvek o tom, že někdo nenašel potvrzení na tom novém webu, kde žádost vyplňoval, ale ještě na starém. Ve skupině se dá taky v případě velké nouze najít kontakt na někoho, kdo vízum vyřídí expresně, ale za draho. Jinak je tam spousta doporučení vyřizovat vízum, co nejdřív to jde. Stává se i to, že úředníci (nebo už formulář) nějakou informaci z formuláře napíšou do víza špatně, takže pak žadateli nezbyde, než žádat i platit znova.
Přestup na let na Phu Quoc se dá uskutečnit, i když má člověk 2 samostatné letenky?
Tak mi to asi zazdil spam filtr seznamu:). Ale dobrý point, kde jsi to výplňoval... Jestli přes prostředníka může to být na dyl
Já za 4 pracovní dny cca měsíc z5
Žádal jsem na starým, přišel email, že schváleno, tak jsem zkoušel ten odkaz uvedený na potvrzení o přijetí žádosti a tam nebylo nic. Zkusil jsem ten nový, který byl uveden na schválení žádosti a tam to bylo už ke stažení
Teď jsem zkusil znovu ten starý odkaz a furt "in processing"
Od 1.3 2025 bez víza 👍
Specifically, visa exemption for citizens of countries: the Republic of Poland, the Czech Republic, the Swiss Confederation with a temporary stay of 45 days from the date of entry for the purpose of tourism according to the program of Vietnam's international travel service businesses organized, regardless of passport type, on the basis of meeting all entry conditions as prescribed by Vietnamese law.
The visa exemption policy when entering Vietnam for citizens of the above countries is implemented from March 1, 2025 to the end of December 31, 2025 according to the Tourism Development Stimulation Program in 2025.
Resolution No. 11/NQ-CP dated January 15, 2025 will be updated at the policy and law development forum
zdravím všechny, asi špatně chápu text, vychází mi to jako cesty organizovaná CK -buď vietnamskou nebo zahraniční,děkuji za upřesnění, stránky MZ jako obvykle nic
@JM: na oficiálním webu je jen to co tu psal cali, MZV zatím taky nic, vyzkoušet to ještě nikdo nemohl, tak s tím upřesňováním to v tuhle chvíli asi bude horší. Zkus vznést dotaz na Vietnamskou ambasádu a pokud ti odpoví, dej nám vědět jak to je. Předem díky.
V oficiálním textovém prohlášení to je opravdu matoucí. Nicméně ve vietnamských zdrojích se píše jasně, že se tím rozšiřuje ten dosavadní počet 13 zemí bez víza a ty žádné podmínky o organizované turistice nemají. Tedy já bych se domníval, že to platí pro všechny.
právě jsem mluvila se zástupkyní na vietnamském velvyslanectvi, týká se jen organizovaných skupin, dokonce uváděla cesty organizované vietnamskými partnery. individuální cesty stále e-visa,
jedeme v polovině dubna, třeba to bude mít ještě nějaký jiný výklad, nicméně i švýcarské zdroje říkají, že se jedná o organizované cesty
Na mě vyskočilo toto info:
Na základě rezoluce č. 11/NQ-CP z 15. ledna 2025 byla zavedena vízová výjimka , která umožňuje turistický pobyt na území Vietnamu až 45 dní bez nutnosti získání víza . Tato výjimka bude platná od 1. března 2025 do 31. prosince 2025 a s velkou pravděpodobností bude prodloužena i na následující roky.
Nově se vízová výjimka nevztahuje pouze na ostrov Phu Quoc (kde byl dosud umožněn bezvízový pobyt na 30 dní), ale zahrnuje i pevninskou část Vietnamu .